Pirjo Tuominen

Pirjo Tuominen (Rantanen, s. 1939) syntyi ja kasvoi Lappeenrannassa. Hän asui ja työskenteli pitkään pääkaupunkiseudulla mm. mainostoimittajana, tiedottajana ja Suomen Käsityön Ystävien toimitusjohtajana. Hän muutti Satakuntaan ja toimi kirjailijantyönsä ohella yksityisyrittäjänä ja paikallisradion johtajana. Nykyisin hän asuu Sastamalassa (ent.Vammala) ja on päätoiminen kirjailija.

Pirjo Tuominen on kirjoittanut yli 40 teosta. Tuomisen romaaneista valtaosa on historiallisia, ja teokset kuvaavat usein 1700- ja 1800-lukujen elämää Suomessa. Romaaneista välittyy Tuomisen liike- ja talouselämän tuntemus: hänellä on kyky kertoa elävästi maamme varhaisista teollisuusyrityksistä ja -suvuista. Tuominen on kirjoittanut myös elämäkertoja ja historiikkeja kuten Sanelma Vuorteen, Kyllikki Virolaisen ja Mielikki Ivalon elämäkerrat, pamfletin Tapaus Asko, Harjulan taiteilijakodin historiikin Memento vivere sekä Backaksen kartanon historiikin. Hän on kirjoittanut myös omasta kohtalostaan sotaorpona Leena Laulajaisen toimittamassa kirjassa Sota-ajan lapset, jossa kirjailijat kuvaavat sota-ajan ja sodan vaikutuksia elämäänsä.

Lisäksi Tuominen kirjoittaa näytelmiä sekä jännitystä. Jännitysromaanit ovat varsin puhdasveristä Agatha Christie -tyyppistä dekkaria. Näiden viimeisimpänä sankarittarena on esittäytynyt Mailis Sarka, virkeä ja monitaitoinen eläkeläisrouva.

Lue lisää