Lars Keplerin Vainoojaa on myyty jo yli 20 000 kappaletta

28.5.2015

”Yleisesti kirjojen myyntiluvut eivät ole olleet mairittelevia, mutta Lars Keplerin uusin on selkeä poikkeus. Vainooja on myynyt edellistä rivakammin ja samoin Keplerin aiemmat, pokkareina ilmestyneet dekkarit, ovat vallanneet myyntilistat. Eli kyllä kirjoja luetaan, kun tarina on kiinnostava”, toteaa Tammen myyntijohtaja Minna Kokka.

Vainooja on viides osa suomalaistaustaisesta rikoskomisario Joona Linnasta kertovassa dekkarisarjassa. Sarjan muut osat ovat Hypnotisoija (2010), Paganini ja paholainen (2011), Tulitodistaja (2012) ja Nukkumatti  (2013). Kirjojen oikeudet on myyty 40 maahan, ja niitä on myyty yli viisi miljoonaa kappaletta. Vainooja oli Ruotsissa vuoden 2014 myydyin kirja.

Kirjailijapariskunnan Alexandra Coelho Ahndorilin (s. 1966) ja Alexander Ahndorilin (s. 1967) yhteistyö rikoskirjallisuuden parissa Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin. Ennen Kepler -uraa Alexandra Coelho Ahndoril julkaisi useita romaaneja ja työskenteli kirjallisuuskriitikkona. Alexander Ahndoril kirjoitti muun muassa romaaneja, näytelmiä ja radiokuunnelmia. Nyt molemmat ovat omistautuneet Joona Linna -sarjan kirjoittamiseen.

Lisätiedot:
Tammen myyntijohtaja Minna Kokka, [email protected], puh. 040 1454 111