Toimitukset

Kustannusosakeyhtiö Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Se on julkaissut korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille perustamisvuodestaan 1943 lähtien.

  Kotimainen kaunokirjallisuus

  Tammen kotimaisen kaunokirjallisuuden osasto on vireä ja valpas yksikkö, jota kiinnostaa kaikki hyvä kaunokirjallisuus genrerajoista riippumatta. Vaalimme ja jalostamme vanhaa ja etsimme aina uutta. Kirjailija on meidän tärkein aarteemme ja lukijan ilo tavoitteemme. Sukellamme historian pyörteisiin, nousemme ja valaistumme runollisissa korkeuksissa, jännitämme ja pelkäämme – ja nautimme siitä. Rakastamme kieltä, sanoja ja lauseita, taukoja ja tiivistymiä; napakkaa ja nasevaa, kuulasta ja kirkasta, monipolvista ja hengästyttävää tekstiä. Annamme kirjallisuudelle itsemme kokonaan. Siksi kustannamme unohtumattomia lukuelämyksiä, kirjoja jotka jättävät jäljen.

  Outi Mäkinen

  Kustannusjohtaja
  outi.makinen@tammi.fi
  010 5060 323

  Monipuolinen kirja-alan ammattilainen, jolle kirjat eivät ole vain ammatti vaan elämäntapa.

  Hannu Harju (virkavapaalla)

  Kustannuspäällikkö

  Tammessa vuodesta 2003. Sanat innoittavat, tarinat paitsi haastavat ja elähdyttävät, myös pelastavat ja vapauttavat ihmisen – ja maailman.

  Petra Maisonen

  Kustannuspäällikkö
  petra.maisonen@tammi.fi
  010 5060 186

  Olen työskennellyt Tammessa vuodesta 2003. Inspiroidun, kun löydän tekstistä jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain säkenöivää.

  Anne Ilves

  Kustannustoimittaja
  anne.ilves@tammi.fi
  010 5060 309

  Olen ollut kustannustoimittaja vuodesta 2001, joskin muutin pysyvästi tarinoiden maailmaan vuosikymmen aiemmin freelancerina ja arvostelupalvelun lukijana.

  Antti Berg

  Kustannustoimittaja
  antti.berg@tammi.fi
  010 5060 420

  Ulla Asantila

  Kustannustoimittaja
  ulla.asantila@tammi.fi
  010 5060 220

  Markko Taina

  Graafikko
  markko.taina@tammi.fi

  Suomennettu kaunokirjallisuus

  Tammen suomennetun kaunokirjallisuuden lippulaiva on vuonna 1954 perustettu Keltainen kirjasto. Meidät tunnetaan paitsi Hemingwaysta ja Steinbeckista, myös tämän hetken kiehtovimmista nykykirjailijoista:  Jennifer Egan, Haruki Murakami ja Peter Høeg hehkuvat keltaisissa väreissä. Tummia sävyjä listaamme tuovat Lars Keplerin, Håkan Nesserin ja Stephen Kingin kaltaiset  jännityskirjallisuuden huippunimet.

  Outi Mäkinen

  Kustannusjohtaja
  outi.makinen@tammi.fi
  010 5060 323

  Monipuolinen kirja-alan ammattilainen, jolle kirjat eivät ole vain ammatti vaan elämäntapa.

  Päivi Koivisto-Alanko

  Kustannuspäällikkö
  paivi.koivisto-alanko@tammi.fi
  010 5060 316

  Tulin kirja-alalle vuonna 1995, ja olen kulkenut sanakirjoista Shakespearen kautta Keltaiseen kirjastoon. Itse olen kirjoittanut väitöskirjan ja retkeilyoppaan.

  Helmi Keränen

  Kustannustoimittaja
  helmi.keranen@tammi.fi
  010 5060 347

  Harrastan pöyristymistä, huvitun kaatuilusta ja uskon, että novellisti Dorothy Parker oli oikeilla jäljillä vastatessaan puhelimeen "Oh, what fresh hell is this?"

  Oona Juutinen

  Kustannustoimittaja
  oona.juutinen@tammi.fi

  Aino Hautala

  Kustannustoimittaja
  aino.hautala@tammi.fi

  Tietokirjallisuus

  Tietoa. Taitoa. Tunnetta.

  Tammen tietokirjaosasto julkaisee niin kotimaista kuin ulkomaistakin huippuluokan tietokirjallisuutta. Tarjoamme vankkaa ja valaisevaa tietoa, koskettavia lukukokemuksia ja ajankohtaisia keskustelunaiheita. Onnistunut tietokirja on yhdistelmä kiinnostavaa sisältöä, elämyksiä ja estetiikkaa.

  Ammattitaitoinen ja ketterä toimituksemme tarttuu ajan ilmiöihin intohimolla. Keskeisiä aihealueitamme ovat:

  – elämäkerrat ja muistelmat
  – historia, yhteiskunta ja kulttuuri
  – politiikka ja talous
  – hyvinvointi, terveys ja liikunta
  – elämäntaito ja psykologia
  – ruoka ja leivonta
  – luonto, kasvit, eläimet
  – puutarha
  – käsityöt
  – koti ja rakentaminen
  – urheilu
  – matkailu (Berlitz)
  – arvoteokset (historia, taide & design, perinne)

  Kati Lampela

  Kustannuspäällikkö
  kati.lampela@tammi.fi
  010 5060 331

  Vastaan tietokirjojen ja arvoteosten (kulttuurihistoria, sotahistoria, taide, perinne) julkaisuohjelmasta. Otan vastaan tietokirjojen käsikirjoitus- ja konseptiehdotuksia.

  Pauliina Rihto

  Kustannustoimittaja
  pauliina.rihto@tammi.fi
  010 5060 177

  Eetu Kauppinen

  Kustannustoimittaja
  eetu.kauppinen@tammi.fi
  010 5060 283

  Markku Aalto

  Kustannuspäällikkö
  markku.aalto@tammi.fi
  010 5060 301

  Vastaan tietokirjojen ja arvoteosten julkaisuohjelmasta. Osaamisalueitani ovat etenkin elämäkerrat ja muistelmat, historia, yhteiskunta, kulttuuri, politiikka, talous, urheilu sekä elämäntaito ja psykologia. Otan vastaan tietokirjojen käsikirjoitus- ja konseptiehdotuksia.

  Iiro Kuuranne

  Kustannustoimittaja
  iiro.kuuranne@tammi.fi
  010 5060 134

  Olen asiaproosan erikoismies, Suomen nuorin veteraanitoimittaja, jolle mikään tiedonala ei ole vieras. Kivikovaa ammattitaitoani täydentää runsas kokemus tietokirjallisuuden suomentajana ja kirjoittajana.

  Lasten- ja nuortenkirjallisuus

  Tammi on tunnettu, arvostettu ja vastuullinen lasten- ja nuortenkirjakustantaja, jonka kirjat löytävät tiensä yhä uusien lukijasukupolvien käsiin. Asiantunteva ja innostunut toimituksemme työskentelee parhaiden kotimaisten ja ulkomaisten tekijöiden kanssa. Otamme aktiivisesti huomioon muuttuvan maailman ja kaikenikäiset lukijat. Rakastetuimpia kirjasarjojamme ovat Risto Räppääjä, Harry Potter, Ella ja kaverit, Supermarsu, Myyrä, Heinähattu ja Vilttitossu, Sinttu, Pate, Lasse-Maijan etsivätoimisto, Kapteeni Kalsari, Maukka ja Väykkä ja Siiri. Kaikille tuttuja ovat myös uudet Muumi-kirjamme, Tammen kultaiset kirjat ja musiikkikirjamme. Tekijöistämme esimerkiksi Salla Simukka, Maria Turtschaninoff, Timo Parvela, Pasi Pitkänen, Tuutikki Tolonen sekä Sinikka ja Tiina Nopola ovat valloittaneet lukijoita myös Suomen ulkopuolella. Lasten lukutaito on lähellä sydäntämme ja etsimme uusia tapoja löytää tulevaisuuden lukijat digitaalisessa maailmassa. Tavoitteenamme on, että Tammen lasten- ja nuortenkirjat sytyttävät lukijoissa pysyvän rakkauden kirjoihin ja tarinoihin!

  Saara Tiuraniemi

  Kustantaja
  saara.tiuraniemi@tammi.fi
  0400 873 335

  Maailmassa minua eniten kiinnostavat tarinat ja ihmiset, ja työskenteleminen kustantamossa on paras paikka yhdistää nämä kaksi intohimoa. Suuri osa ajastani kuluu käsikirjoituksia lukiessa ja kirjojen tekijöitä tavatessa. En voi myöskään vastustaa kunnon annosta kulttuuri- ja taidepolitiikkaa. Minut tunnistaa siitä, että en liiku askeltakaan ilman teekuppiani!

  Katariina Heilala

  Kustannustoimittaja
  katariina.heilala@tammi.fi
  010 5060302

  Monipuolisessa toimitustyössä lasten- ja nuortenkirjojen parissa yksi missio on kirkastunut ylitse muiden: lukemisen merkitys. Lukekaamme siis maailmaa ympärillämme ja lukekaamme kirjoja. Lukekaamme elämää, tekstejä ja kuvia. Luetaan itseksemme ja luetaan toisillemme, ääneen: aikuiset lapsille, mutta myös aikuiset aikuisille, lapset aikuisille ja toisille lapsille, kaikki toisillemme. Puhutaan lukemastamme. Niin maailma paranee ja pelastuu. Ja huomenna luetaan taas lisää.

  Mirkka Hynninen

  Kustannustoimittaja
  mirkka.hynninen@tammi.fi
  010 5060 308

  Olen työskennellyt Tammessa kustannustoimittajana vuodesta 2006, vuodesta 2008 lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa. Nautin työn monipuolisuudesta, lahjakkaista ja inspiroivista tekijöistämme sekä etuoikeudesta seurata läheltä, kuinka sana ja kuva löytävät toisensa.

  Sanna Uimonen

  sanna.uimonen@tammi.fi
  010 5060 336

  Hyvä tarina on mannaa sielulle: se antaa voimia arkeen ja vie seikkailuun! Kuten C.S. Lewis on sanonut, lumotuista metsistä lukeminen ei tee tavallisia metsiä tylsiksi, vaan niistäkin tulee hivenen lumottuja. Lasten- ja nuortenkirjat ovat intohimoni ja olen onnellinen siitä, että saan työskennellä niiden parissa. Toimitan kuvakirjoja, runokirjoja, lasten- ja nuortenromaaneja, nuorten aikuisten romaaneja - kotimaisia ja käännöskirjoja.

  Anna Warras

  Kustannustoimittaja
  anna.warras@tammi.fi
  010 506 0339

  Olen pitkän linjan lasten- ja nuortenkirjojen kustannustoimittaja. Tykkään huristella raitiovaunulla ja polkupyörällä, mutta en kuitenkaan yhtä aikaa. Rakastan värejä, muotoja ja tunteita – myös kirjoissa!

  Leena Järvenpää

  Senior Advisor
  leena.jarvenpaa@tammi.fi
  040 5483739

  Laura Lyytinen

  Graafikko
  laura.lyytinen@tammi.fi
  010 5060 320

  Satu Heimonen

  Kustannustoimittaja
  satu.heimonen@tammi.fi
  010 5060 185

  Parasta lasten- ja nuortenkirjojen toimittajan työssä on, että maailmaa saa katsoa aina lapsen näkökulmasta: ihmettely, innostuminen ja hassuttelu ovat lempipuuhiani. Mukaansatempaavien tarinoiden lisäksi sydäntäni lähellä ovat viulunsoitto, luonto ja eläimet: olen ikuinen heppatyttö, jonka kotona kehrää kaksi hassunkurista kattia.

  Johanna Yrjänä

  Kustannustoimittaja
  johanna.yrjana@tammi.fi
  010 5060 090

  Sanna Holmberg

  Toimitussihteeri
  sanna.holmberg@tammi.fi
  010 5060 110

  Manga

  Tammi käynnisti mangan eli japanilaisen sarjakuvan Suomen-valloituksen vuonna 2003 maailmankuululla Dragon Ball -sarjalla ja on yhä suurin mangakustantaja. Kahden julkaisulinjan, Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen, voimin tuomme vuosittain Lehtipisteisiin ja kirjakauppoihin 80-100 pokkarillista jännitystä, huumoria, toimintaa ja suuria tunteita.

  Antti Valkama

  Toimituspäällikkö, Sangatsu Manga
  antti.valkama@tammi.fi
  041 5430893